Силен човек от ДБ обясни с коя партия е изключено да

...
Силен човек от ДБ обясни с коя партия е изключено да
Коментари Харесай

Мирчев: Категорично не можем да направим правителство с ГЕРБ

Силен човек от Демократична България изясни с коя партия е изключено да създадат държавно управление.

" Не можем да създадем държавно управление с ГЕРБ, изрично! Ние сме заявявали, че трябва да приказваме с всички (парламентарни партии - б.р.) по тематиките за Северна Македония, за промени в Конституцията и за Гешев ". Това съобщи пред БНР Ивайло Мирчев от " Демократична България ". 

" Рано е да влизаме в кампания и да минаваме на предизборна вълна, защото към момента президентът не е връчил третия изследователски мандат.  " Демократична България " до последно ще опита да направи всичко възможно, без да нарушава правилата си, да сформира ръководство. ... Трябва да убедим Политическа партия, Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия, че трябва да си сложим небосвод до локалните избори (през октомври 2023 г.) и тогава да създадем избори 2 в1. Или до януари 2024 година, тъй като би трябвало да влезем в еврозоната ", уточни той.

Според него от ПП е можело да създадат " по-сериозен опит за диалог с депутатите от ИТН - като група, не със Слави Трифонов или с Тошко Йорданов ":

" Когато си решил, че това е значимо за страната, вярното е да намериш нужния формат за договаряния ", акцентира Мирчев.

По думите му е очевидно, че Има Такъв Народ е сериозен проблем за Политическа партия.

Ивайло Мирчев изясни, че ДБ не са влезнали с готовност " в тази коалиция с Българска социалистическа партия ": " Но в случай че ние бяхме споделили, че отново няма да създадем държавно управление, нямаше да има кабинет на Кирил Петков, а щеше да има нови избори, които отново нищо нямаше да трансформират ". 

Той уточни, че гласовете за правосъдна промяна в това Народно заседание са на Демократична България, Политическа партия, Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия: " Българска социалистическа партия еволюираха, тъй като първоначално - на чуването, даже не му бяха задали един въпрос. За нас е значимо не просто да махнем Гешев, а да няма повече гешевци ".

Депутатът от " Демократична България " изрече мнение, че България ще тръгне в по-добра посока, когато в пандиза влязат две държавни управления: " Може настоящи, може и някогашни. Тогава всеки идващ министър ще мисли дали да влиза в корупционни практики, когато вероятността да влезе в пандиза е доста огромна ". 

Novini.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР